Forside » Spørgsmål og svar » Forskellige afgørelser i den samme sag

Spørgsmål

 

Forskellige afgørelser i den samme sag


Der er noget, jeg ikke kan forstå. Hvordan kan man i den samme sag blive afvist af Patientklagenævnet og samtidig få medhold og erstatning af Patientforsikringen. Det virker da helt ulogisk.

 

Venlig hilsen

 

C. Andersen Århus

Svar


Jeg kan godt forstå, at du er forvirret over to forskellige afgørelser i den samme sag. Det er sådan, at Patientklagenævnet ikke udtaler kritik, hvis bare behandlingen lige skraber an – vi kunne kalde det et 6-tal på 13-skalaen. Det er desværre den lave behandlingsstandard, som lægges til grund af Patientklagenævnet.

 

I lov om patientforsikring har man heldigvis et lidt højere ambitionsniveau på patienternes vegne. I Patientforsikringen kan man derfor få erstatning, hvis f.eks. ”en erfaren specialist inden for området ville have handlet anderledes, så skaden ikke var sket.” Her går man altså ud fra, at patienten har krav på en erfaren specialists hjælp. Det kunne man kalde mindst et 8-tal på 13-skalaen og ikke et 6-tal som hos Patientklagenævnet.

 

I en del afgørelser, hvor man ikke får medhold hos Patientklagenævnet, skriver de dog: ”Nævnet finder imidlertid, at det havde været hensigtsmæssigt om overlæge X havde sikret sig, at …….” Dette kan i mange tilfældes tolkes, som at behandlingen har været lige i nærheden af et 6-tal, og så kan man altså gøre sig håb om, at sagen hos Patientforsikringen – der har et højere ambitionsniveau på patientens vegne – vil udbetale erstatning i sagen.

 

Med venlig hilsen

 

Karsten Skawbo-Jensen

formand for Patientforeningen Danmark

 

 

 

Har du et spørgsmål?

Så svarer vi.

 

Ring til rådgivningslinien:

Mandage fra 20-22

Telefon 70 23 91 21.

 

Eller send en mail til:

info@patientforeningen-danmark.dk

 

 

Hjælp til selvhjælp

 

Sådan klager du

 

Sådan søger du erstatning

 

Kend dine rettigheder